Наші смакові вподобання сформувались на першому триместрі вагітності мами. На них також впливає й генетика обох батьків, а в подальшому — вік, стать і стан організму на даний час. Проте, крім усіх цих факторів ми маємо ще й досвід і усвідомлення, а, отже, можемо смак формувати самостійно. Для чого? Для здорової роботи всіх органів, які допомагають нам отримувати одне з задоволень — задоволення їжею. Один із цих важливих органів — жовчний міхур. Саме він відповідальний за зберігання та належне транспортування жовчі, направляючи її на розщеплення всіх спожитих нами жирів. Але якщо якісь речовини постійно заважають роботі цього невеликого органа розміром із куряче яйце, його функції можуть порушитись, і наслідки цього збою досить неприємні. Як догодити жовчному міхуру, мінімізуючи у своєму раціоні певні продукти, сьогодні розберемось.
Продукти, згубні для жовчного міхура
Деякі, навіть корисні продукти, не корисні для жовчного міхура, і надмірне захоплення ними може провокувати проблеми. Ось ці продукти:
Звісно, відмовлятись від перелічених продуктів, якщо вони улюблені, до кінця життя не варто. Але нехай вони будуть бонусом до збалансованого харчування. Є багато простих локальних продуктів, яким жовчний точно зрадіє:
Навіть якщо ваш жовчний міхур працює справно, краще не перевіряти його на витримку та зробити невелику ревізію у своєму раціоні заради активного життя з задоволенням.